Världsledande expert – Fluor är giftigt!

 

fluor-skadligt-001I ett reportage i australiensisk TV (som ni kan se längst ned i denna text) får man höra en av världens ledande experter på fluor, professor A.K. Susheela, varna för att allt fluor man får i sig skadar hälsan hos såväl vuxna som barn och foster. Enligt henne är fluor giftigt, det gynnar inte hälsan och är ett ämne som orsakar sjukdom.

Reportaget är framförallt inriktat på fluoridering av dricksvatten, men professor A.K. Susheela varnar för att allt fluor är skadligt för hälsan oavsett hur man får i sig det och att det är viktigt att man rensar bort allt fluor man får i sig, från såväl tandkräm och andra tandvårdsprodukter som från mat och dryck som innehåller fluor, som t.ex. svart te, så att fluoridnivåerna i kroppen inte blir för höga. Hon menar att många hälsoproblem egentligen kanske beror på att folk har för höga fluoridnivåer i kroppen, men att de flesta läkare missar detta eftersom de nästan aldrig mäter fluoridnivåerna i patienternas urin.

Då professor A.K. Susheela uttrycker det så tydligt så förstår man att detta är viktig information även för oss som lever i länder där man inte fluoriderar dricksvattnet, men att det kanske kan bli ännu viktigare med tanke på att det faktiskt just nu, hur osannolikt det än låter, pågår försök här i Sverige där ungdomar får dricka mjölk med fluor.

Hur troligt är det förresten att vi skulle få höra ett liknande reportage i svensk TV? Svaret är, inte alls troligt!

Tidigare i år slogs det fast i en forskarrapport i The Lancet att fluorid är ett nervgift. Inte heller är fluor ett måste för bra tandhälsa, vilket man istället får om man utesluter alla produkter som innehåller fluor, undviker sådant som är dåligt för tänderna samtidigt som man äter naturlig hemlagad mat som ger mycket mineraler och vitaminer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>