Nya rön om autism

Bra att forskarvärlden sent omsider börjar inse att autism beror på både arv och miljö. Självklart är det så att sådant som sker efter befruktningen, som tex skador som uppstår vid förlossningen, vilket nämns i artikeln, tillsammans med arvsanlagen och de miljöfaktorer man utsätts för under livet (kemikalier, kost, mediciner, vacciner, sjukdomar osv osv) tillsammans påverkar risken för att bli autistisk. Att autism har ökat så otroligt mycket på senare decennier har ju alltid indikerat på att det är något med miljön som har ändrats.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nya-ovantade-ron-om-autism_3522342.svd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>